piątek, 8 czerwca 2012

Danie w 10 minut - boczniaki panierowane.

Naprawdę to danie można zrobić w 10 minut. Ja je uwielbiam, u mnie w rodzinie boczniaki je się od zawsze. Jesteśmy dość grzybową rodzinką:)Boczniaki w panierce świetnie smakują z frytkami i surówką, zastępując np. kotleta schabowego. Można je też dać jako dodatek. Jak kto woli:) U mnie ubogo - z chlebkiem i ogórkiem kiszonym, ale to dlatego, że ciągle muszę się uczyć  - jeszcze tylko dwa egzaminy dzielą mnie od tytułu lek.dent.
Potrzebujemy:
  • 1 opakowanie boczniaków
  • 2 jajka
  • mąkę 
  • bułkę tartą
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia
 Boczniaki myjemy i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące, jajku (roztrzepanym) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia skórki. Smacznego!:)

8 komentarzy:

  1. Nie jadłam nigdy, ale wyglądają smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba w końcu się skuszę i spróbuję tych grzybków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam boczniaki. Teraz jest sezon również na kanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To jest naprawdę pyszne !!!

    OdpowiedzUsuń

Nawet nie wiesz ile radości daje każdy komentarz:) Dziękuję:*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...